Kaviaar

Kaviaar is afkomstig van de steur die in grote getale voorkomt in de Kaspische zee. De Kaspische zee is qua voedingsbodem, temperatuur van het zeewater en de klimatologische omstandigheden een optimale plek voor de steur. De belangrijkste vangsten vinden plaats in het voor- en najaar. De steur komt dan naar ondiepere gedeelten van de Kaspische zee om kuit te schieten.Iedere steur heeft 15% van haar lichaamsgewicht aan kaviaar bij zich.

De kaviaarsoorten: We kennen drie basissoorten steuren: Sevruga, Oscjetra en Beluga. De verschillende soorten kaviaar zijn genoemd naar de steur waarvan het afkomstig is.


Imperial Heritage Kaviaar

Imperial Heritage Caviar gewicht prijs
125 gram - rood label€ 202,50
50 gram - zwart label€ 90,00
50 gram - rood label€ 90,00
30 gram - zwart label€ 56,00
30 gram - rood label€ 56,00Royal Dragon Wodka
SEVRUGA Kaviaar

Gewicht: circa 25-30 kg
Lengte: ca 1-1,40 m
Levensverwachting: 30 jaar
Kleur: licht/donkergrijs, gekruid aroma


Rusland gewicht prijs
SEVRUGA 30 gram€ dagprijs
50 gram€ dagprijs
125 gram€ dagprijs
250 gram€ dagprijs
500 gram€ dagprijsIran gewicht prijs
SEVRUGA 30 gram€ dagprijs
50 gram€ dagprijs
125 gram€ dagprijs
250 gram€ dagprijs
500 gram€ dagprijsOSCJETRA Kaviaar

Gewicht: circa 20 kg
Lengte: ca 1,50 m
Levensverwachting: 50 jaar
Kleur: donkergrijs, zachte notensmaak


Rusland gewicht prijs
OSCJETRA 30 gram€ dagprijs
50 gram€ dagprijs
125 gram€ dagprijs
250 gram€ dagprijsIran gewicht prijs
OSCEJTRA 30 gram€ dagprijs
50 gram€ dagprijs
125 gram€ dagprijs
250 gram€ dagprijs
500 gram€ dagprijsIran gewicht prijs
OSCEJTRA GOLD 30 gram€ dagprijs
50 gram€ dagprijs
125 gram€ dagprijs
250 gram€ dagprijs
500 gram€ dagprijsBELUGA Kaviaar

Gewicht: 200 kg
Lengte: ca 2 m
Levensverwachting: 100 jaar
Kleur: donkergrijs, zacht-zilte smaak


Rusland gewicht prijs
BELUGA 30 gram€ dagprijs
50 gram€ dagprijs
125 gram€ dagprijs
250 gram€ dagprijsIran gewicht prijs
BELUGA 30 gram€ dagprijs
50 gram€ dagprijs
125 gram€ dagprijs
250 gram€ dagprijs
500 gram€ dagprijsROYAL BELGIAN Kaviaar

In december 2001 kwam voor het eerst echte Belgische kaviaar op de markt: "Royal Belgian Caviar" deed zijn intrede in de wereld van het zwarte goud. Ondertussen is de Belgische kaviaar uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde kaviaarsoorten afkomstig van gekweekte steuren. Vele kaviaarliefhebbers hebben de klasse van "Royal Belgian Caviar" leren kennen en appreciëren.

"Belgian Caviar" wordt gemaakt van de eitjes van steuren die in onze viskwekerij worden gekweekt en rustig de tijd krijgen om uit te groeien tot rijpe dieren. De productie van onze kaviaar is daardoor een duurzaam proces geworden. Niettegenstaande kaviaar vooral bij de eindejaarsfeesten op het menu staat, bieden wij onze kaviaar het ganse jaar door aan. Bij elke feestelijke gelegenheid past immers een hapje met overheerlijke "Royal Belgian Caviar".

Belgie gewicht prijs
OSCJETRA 10 gram€ dagprijs
30 gram€ dagprijs
50 gram€ dagprijs
125 gram€ dagprijsAvruga Kaviaar (Vervanger)

Avruga Kaviaar is de donkere zwarte kuit van de gouden haring uit de wateren voor de kust van Spanje. Een heerlijk milde smaak. Parelmoer zwarte kleur.


varieteit gewicht prijs
Avruga Kaviaar55 gram€ 9,85
120 gram€ 14,35Moluga Kaviaar (Vervanger)

Moluga Kaviaar is een product gemaakt van de haringen van de Noordzee van Spanje. Deze vissoort is rijk aan lipiden, en voedingsstoffen waardoor het product een gladde textuur en een delicate smaak heeft. Moluga Kaviaar is ideaal voor hapjes en voorgerechten. Kortom, een perfect ingrediënt voor al uw recepten, koud of warm.


varieteit gewicht prijs
Moluga Kaviaar145 gram€ 31,60
120 gram€ 14,35Zwarte Lompvis Kaviaar (Vervanger)

Een gepasteuriseerde kaviaar, geïmporteerd uit IJsland. Smaak: stevig, knapperige textuur met een uitgesproken zoute smaak van de vis. Grootte van de eieren: Kleine fijne korrel eieren. Kleur: Zwart.


varieteit gewicht prijs
Lompvis Kaviaar,zwart50 gram€ dagprijs
100 gram€ dagprijsRode Lompvis Kaviaar (Vervanger)

Een gepasteuriseerde kaviaar, geïmporteerd uit IJsland. Smaak: stevig, knapperige textuur met een uitgesproken zoute smaak van de vis. Grootte van de eieren: Kleine fijne korrel eieren. Kleur: Rood.


varieteit gewicht prijs
Lompvis Kaviaar, Red50 gram€ dagprijs
100 gram€ dagprijsAnchoviar Kaviaar (Vervanger)

Anchoviar is een uniek product gemaakt van ansjovis.


varieteit gewicht prijs
Anchoviar55 gram€ dagprijsLobsviar Kaviaar (Vervanger)

Lobsviar is gemaakt van kreeft waardoor het een heerlijke smaak en een zeer gladde textuur heeft. Dit product zal de oranje-toets van vrolijkheid zijn om een ​​breed scala aan gerechten te verrijken met zijn zachte kreeft-smaak en prachtige kleur en presentatie.


varieteit gewicht prijs
Lobsviar55 gram€ dagprijsForeleitjes Kaviaar (Vervanger)

Deze forelkuit wordt geïmporteerd vanuit Frankrijk en Spanje. De stevige korrel is oranje van kleur en heeft een mooie structuur. Ongeveer 6 maanden houdbaar.


varieteit gewicht prijs
Foreleitjes, rood50 gram€ 4,95
100 gram€ 9,35Zalmeitjes Kaviaar (Vervanger)

Deze eitjes komen van de best geselecteerde 'chum' uit Alaska. Zijn rood-oranje van kleur en zeer geliefd door de ziltige en sappige smaak. Er is alleen zout toegevoegd. Ongeveer 6 maanden houdbaar.

varieteit gewicht prijs
Zalmeitjes, rood50 gram€ dagprijs
100 gram€ dagprijsWasabi Kaviaar (Vervanger)

Wasabi Kaviaar is een pittig culinair genot voor alle liefhebbers van de Aziatische keuken. Het is ook ideaal voor vegetariërs want het is gemaakt van zeewier. De heldere groene korrels doet denken aan de typische kleur van de Japanse mierikswortel (wasabi), die een sterker aroma dan de Europese mierikswortel heeft. Ideaal voor het decoreren van gerechten in een Aziatische stijl.

varieteit gewicht prijs
Wasabi75 gram€ dagprijsMolosol Kaviaar

Het woord "molosol" op het etiket beschrijft niet het type van de kaviaar, maar wel het feit dat een minimum hoeveelheid zout aanwezig is. "Malossol" is Russisch voor "weinig zout".

varieteit gewicht prijs
Molosol(Frans)30 gram€ dagprijsWat drinken we bij Kaviaar?

Sommigen preferen wodka maar de smaak van wodka is sterk en vaak overheersend. Veel beter is een mooi glas droge witte wijn maar de allerbeste combinatie met kaviaar is champagne.

Hoe eten we Kaviaar?

Serveer kaviaar erg koud, bij voorkeur in een kom die is ingesteld in een andere container van ijs. Serveer met toast en partjes citroen.

Gebruik geen zilveren of andere metalen lepels, dit beïnvloedt de smaak. Beter is een benen, parelmoer of plastic lepel. Gerookte zalm combineert goed met kaviaar. Toch is het puur het lekkerste. Kaviaar eet je niet, kaviaar geniet je. Als er iets bijzonders valt te vieren of om zomaar iemand en/of uzelf te verwennen.

Bernard Shaw zei eens: " Caviar needs no occasion, it is one ".

Hoe bewaren we Kaviaar?

De kaviaar is verkrijgbaar in blikken van 30, 50, 125 en 250 gram en is mits gekoeld en ongeopend bewaard circa 3 maanden houdbaar.

Kaviaar getest - Belgie Boven!